2/27/2012

Eye-catching (3)


Kniha týdne:

Incarnate

Autor:

Jodi Meadows

Série & Díl:

Newsoul, díl první

Vydáno v češtině:

Ne

Oficiální stránky knihy:

http://www.jodimeadows.com/?page_id=132

Eye-catching:

Krásná obálka, rozdílné názory, zajímavá anotace

Oficiální trailer (v angličtině)

Vlastní překlad anotace:

Nová duše
Anna je nová. Po tisíce let v Rangi, bylo milion duší reinkarnováno znovu a znovu, udržující si své vzpomínky a zkušenosti z předchozích životů. Když se narodila Ana, jiná duše zmizela a nikdo neví proč.
Žádná duše
I Anina vlastní matka si myslí, že Ana nemá duši, a že je znamení příchodu zlých věcí, proto ji drží pryč od společnosti. Aby unikla z ústraní a zjistila, zda bude reinkarnována, cestuje Ana do města Srdce (Heart), ale občané se obávají, co může její přítomnost znamenat. Když draci a syplh zaútočí na město, je Ana tou, kterou by měli vinit?
Srdce
Sam věří, že Anina nová duše je dobrá a stojí za to. Když se za ni postaví, jejich vztah začne rozkvétat. Ale může milovat někoho, kdo mohl žít pouze jednou a dovolí Aniny nepřátelé – lidé a stvoření jim podobná – být spolu? Ana potřebuje odhalit chybu, která jí dala něčí život, ale ohrozí její snaha mír Srdce a zničí pro všechny slib reinkarnace?
Úryvky recenzí:

Kath z Kath's world of books (5 hvězdiček)
U anotace jsem si tak jistá nebyla, jelikož nejsem zrovna fantasy, kde si autor/ka vymýšlí nový svět, nové živočichy nebo nové zvyky, a musí mi to opravdu sednout, abych knihu přečetla do konce. A nakonec jsem si knihu zamilovala. Byla jsem naprosto nadšená, když mě už první strany zaujaly.


Stephanie z http://cuddlebuggery.com (2 hvězdičky)

Z téhle knihy jsem extrémně zklamaná. Mělo to v sobě tolik potenciálu, s příběhem reinkarnujicích duší, draků, syplhů a utopické společnosti! Nezní to skvěle? A ta obálka! Je jednoduše nádherná! No, určitě znáte to staré pravidlo – nesuš knihu podle obalu? To jsem měla poslechnout.
Autorka:

Jodi Meadows žije a píše v Shenandoah Valley, Virginia, s jejím manželem a Kippym (kočka) a znepokojujícím počtem fretek. Je kniho-narkomanka a spisovatelkou se chtěla stát od doby, kdy se vzdala snu být astronautem.
Autorčina stránka:

http://www.jodimeadows.com

Proč?

Rozhodně kvůli krásné obálce. A taky kvůli rozdílným názorům. Spousty lidí knihu hodnotí pěti hvězdičkami, stejně jako dvěma a třemi. Někteří říkají, že se člověk nemá nechat zlákat krásnou obálkou, jiní zase, že tahle knížka si tu obálku zaslouží. Rozhodně exe-catching kniha, na kterou si musím sama udělat názor.

Další knihy v sérii:

Série Newsoul je plánovanou trilogií. Obálky ani názvy dalších dvou dílů nám nejsou známy. 

1 komentář:

  1. Jsem moc zvědavá, co na tuhle knížku řekneš :) Já osobně byla po dočtení trochu rozpačitá, ale zase jako úplné zklamání to nevidím...je tam hodně nevyužitého potenciálu, ale na druhou stranu spousta super nápadů...
    No, opravdu myslím, že na tuhle knížku si musí každý udělat názor sám, jak píšeš :)

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za tvůj komentář! Jsme zvědavé na tvůj názor a jsme rády, že ho s námi sdílíš. Občas se stane,že nejsme schopny odpovědět na všechny komentáře, ale neděste se, všechny komentáře si přečteme a máme z nich radost :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...