7/24/2011

In memorium


V knize zemřelo spousty a spousty lidí, ale některých smrt se nás dotkla mnohem více, než jiných. Pojďme si zavzpomínat na lidi, které Harry miloval a ztratil je.

 
Lily a James Potterovi

Lily se narodila 30.ledna 1960 v mudlovské rodině. Žila se svou sestrou Petunií, která na ni nevýslovně žárlila, že Lily je kouzelnice a ona ne. Před nástupem do školy se seznámila se Severusem Snapem, který byl do ní později zamilován a právě on jí pověděl o tom, kdo je. Po většinu studia byla se Snapem nejlepší kamarádka, s Jamesem začala chodit až v sedmém ročníku. Později se s ním přestěhovala do Godrikova Dolu, kde byla zabita Voldemortem, po zradě Petra Pettigrewa.


 

James se narodil 27.března 1960, byl jediné dítě svých rodičů. Do Bradavic nastoupil ve stejný rok jako Lily. Chodil do Nebelvírské koleje a hrál Famfrpál na postu chytače. Jeho největšími přáteli byl Sirius Black, Remus Lupin a Peter Pettigrew. Se Snapem se neměli rádi,

choval se vůči němu arogantně, byli nepřátelé.



Oba Harryho rodiče za něj položili život a matčina ochrana ho chránila i po její smrti.
Sirius Black

Kmotr Harryho Pottera obviněn z vraždy několika mudlů, avšak neprávem. Všechno to na něj ušil Pettigrew. Sirius byl neohlášený zvěromág, kterým se i s Jamesem a Peterm stali kvůli Remusovi, jež byl vlkodlak. Pocházel z rodiny, která celá chodila do Zmijozelu, avšak on jediný se dostal do Nebelvíru. V 16 letech Sirius utekl z domova a začal bydlet u Potterových. Jeho sestřenicemi jsou Belatrix či Narcisa, bratrem mu byl Regulus.


 

Hedvika

Moje nejoblíbenější zvíře celé série (ještě s Papušíkem). Sovy miluju, takže mě smrt Hedviky zasáhla velmi silně. Byla Harrymu kamarádkou od doby, kdy poprvé v jedenácti letech nakupoval na příčné ulici a položila za něj život, když se v sedmém díle Harry přesouvá ze Zobí ulice.
Lupin a Tonsková
Umřeli v posledním díle a oba dva jsem měla ráda. O LUpinovi jsem si myslela, že je jedním z mála lidí, kteří Harrymu zůstali, ale Rowlingová mi udělala čáru přes rozpočet.
Tonksové mi také bylo strašně líto, hned potom co měla Teddyho. I když zase chápu, že umřeli v bitvě a jak sám Lupin řekl zemřel ve snaze udělat lepší svět, ve kterém by jeho syn mohl žít.
Dobby
Tohle je pro mě asi nejhorčí smrt. Při knížce jsem strašně brečela a film mi to rozhodně neulehčoval. Brečela jsem ještě dřív než ho Bellatrix zabila, protože jsem věděla co se stane...Já vím, tohle dokážu akorát já. Každopádně když teď znovu čtu všechny HP a jsou tam ty pasáže s Dobbym chce se mi brečet. Patřil k mým oblíbeným postavám a vlastně doteď patří.
Alastor Moody
Toto pro mě byla naprosto nečekaná smrt a úplně mi vyrazila dech. Samozřejmě jsem věděla, že je nesmrtelný, ale vlastně se zdál nezničitelný. Se svým kouzelným okem byl vlastně úžasný. Seznámli jsme se s ním v Harry Potter a ohnivý pohár. Nebo jsme si to alespoň mysleli. Sečteno a podtrženo, Moody si rozhodně zaslouží být v In memorium, protože neodmyslitelně patří do kouzelnického světa.

1 komentář:

  1. Nejvíc mě vzala asi smrt Dobbyho. Měla jsem toho skřítka hrozně ráda od první chvíle, co se objevil v Harryho pokoji. Chudák Dobby. :(

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za tvůj komentář! Jsme zvědavé na tvůj názor a jsme rády, že ho s námi sdílíš. Občas se stane,že nejsme schopny odpovědět na všechny komentáře, ale neděste se, všechny komentáře si přečteme a máme z nich radost :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...