6/21/2011

Jaká byla Anglie

Tumblr_ljuygflfuk1qb0bzxo1_500_large
(zdroj obrázku wehearit.com)
Když se nám řekne Anglie zasněně si povzdychneme a vzpomene na ty krásné chvíle, které jsme prožili v této nádherné zemi.

Anglii jsme si užívaly plnými doušky. Oslavila jsem tam narozeniny, vyfotila se u Big Benu, nakoupila jsem knihy, popovídala jsem si v angličtině, úspěšně jsme absolvovala anglickou školu, totálně jsme zmokla na Seven Sisters, dala jsem si Fish and Chips, navštívila jsem zříceninu a prožila jsem spoustu dalších zážitků.

Cesta do Anglie byla krušná. Odjezd byl až v 11:00 hodin večer a já byla tak natěšená, že se mi podařilo usnout až ve 4 ráno (možná za to mohl i ten film, který pouštěli) a za celou cestu jsem naspala asi 4 hodiny (možná ani to ne). Díky bohu (děkuji!) jsme přijeli do Anglie až odpoledne, takže se takové ty hrozné celodenní pochody bez autobusu nekonaly. Jenom jsme projeli jedno městečko, kde jsme si pořídily první výtisky knih z Waterstones.

Večer jsme byly ubytovány v rodinách, ještě s jednou kamarádkou. Na papírku jsme neměly napsáno, jestli je naše rodina muž nebo žena, takže jsme se docela bály. Ale nakonec se z téhle rodiny vyklubala ta bezkonkurenčně nejlepší ze všech a myslím, že takhle skvělého člověka ještě dlouho nepotkáme. Takže rodina v Londýně byla úžasná.

Ale rodina nezaplňovala všechen náš čas v Londýně, vlastně jen tu nejmenší. Chodily jsme do školy, kde jsme dostaly super učitelku Julie. Byla strašně fajn a já si oprášila staré základy angličtiny, naučila se písničku London’s Burning a zahrála si popelku. Každé odpoledne jsme něco málo z Londýna prošli (tedy až na jeden den, kdy jsme měli školu do čtyř a poté jsme navštívili místní obchodní centrum, to byl jediný den, kdy jsme neviděli něco historického). Co se týče knihkupectví v Londýně, ano navštívili jsme Oxford Street a ano, byly jsme ve Waterstones. Vlastně jsme byly ve dvou, ale to první bylo malé, takže jsme běžely (ano, vážně jsme běželi přes Oxford Street) do velkého (vážně velkého) knihkupectví, protože jsme měli rozchod pouze hodinu a dvacet minut.

Po čtyřech dnech jsme dojeli do Hastings, kde byla rodina mnohem horší, mně se vůbec nelíbila, byla taková nepříjemná, ale vařili dobře, pokoj, ve kterém jsme bydlely byl hezký a tak jsem ani moc neremcala a nestěžovala si. V Hastings se počasí pěkně pokazilo, totálně jsme zmokli na Seven Sisters. Do teď se divím, že nejsem nějak moc nemocná.

Cesta zpět, co se týče spánku, byla ještě horší, než ta první, protože jsme obě naspaly méně jak dvě hodiny. Ale co, dospaly jsme to doma a jsme vážně rády, že jsme mohly do Londýna jet. A co jsme si vlastně přivezli?

Matched (Ally Condie)
Forgotten (Cat Patrick)
Starcrossed (Josephine Angelini)
Forbidden(Tabitha Suzuma)
The Sight(D.C.Davies)
Here lies Bridget (Paige Harbison)
Die for me (Amy Plum)
Starcrossed(Josephine Angelini)
City of Fallen Angels (Cassandra Clare)
Don't judge a girl by her cover (Ally Carter)
Only the good spy young ( Ally Carter)
Cross my heart & Hope to spy (Ally Carter)
Dead beatiful (Yvonne Woon)
Hunteress (Malinda Lo)
Iron Witch (Karen Mahoney)
here lies Bridget (Paige Haribson)
I'd tell you I love you, but then I have to kill you (Ally Carter) 

7 komentářů:

  1. Ou, páni, taková nálož knih! Málem mi vypadli oči z důlky, když jsem je viděla :D

    OdpovědětVymazat
  2. Tak to je skvělé, taky bych okamžitě jela prozkoumat Londýn... a tolik úžasných knih, které jste si dovezly! Nejvíc závidím Matched a Forbidden, tyhle si chci stroprocentně někdy přečíst... doufám, že se dočkáme i nějaké recenze. :)

    OdpovědětVymazat
  3. VeEee: moje rodiče málem trefilo... :D ale tak já to odůvodňovala tím, že to mají brát jako dárky k narozkám :D
    Verush@: recenze se dočkáte určitě, Matched a Forbidden byly knihy, ze kterých jsme měly obrovskou radost, že jsme je v knihkupectví našly, neboť některé knihy, které jsme očekávaly, že budou mít bohužel neměli :)

    OdpovědětVymazat
  4. No tě bůh!! :D:D
    Takovejch knížek!! :D:D

    OdpovědětVymazat
  5. Wow, Londýn - jela bych hned ;) doma překecávám co to jde aby jsme tam vyrazili na dovču, ale znáte to :D Knížky jsou ouplně skvělý, taky závidím ;)

    OdpovědětVymazat
  6. Och, můj bože, já ti závidím!
    Anglie je můj největší sen! Měli jsme tam jet příští rok se školou, také takhle do rodin, ale nakonec to samozřejmě nikdo nezařídil. Ale prý snad pojedeme na konci roku. Tak mi drž palce, ať to vyjde. Anglie je prostě.. země literatury! :D Rowlingová, Shakespeare, Wilsonová,... a země skvělé módy! I když to prý někdy angličanky dost přehánějí, obdivuju je za to, že si na sebe vezmou cokoliv a vypadá to stylově :D nemůžu se dočkat až si sama nakoupím knihy, oblečení, sním si fish and chips a vyfotím se u Big Benu a v červené telefonní budce :D

    OdpovědětVymazat
  7. Yanny: tak takhle přesně smýšlím o Anglii já... :) Držím palce ať se tam co nejdříve podíváš :)

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za tvůj komentář! Jsme zvědavé na tvůj názor a jsme rády, že ho s námi sdílíš. Občas se stane,že nejsme schopny odpovědět na všechny komentáře, ale neděste se, všechny komentáře si přečteme a máme z nich radost :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...