5/19/2011

RECENZE: The goddess test – Aimee Carter


Opět budu experimentovat se stylem psaní recenzí. Dnes to bude tak, že pokud se vám nebude chtít číst
dlouhá recenze, stačí si přečíst tu krátkou, která je hned pod ní.

Kniha:The goddess test

Autor : Aimee Carter

Anotace: Vždy to byla jen Kate a její matka – ale teď její matka umírá. Její poslední přání? Vrátit se zpět do rodného města. Takže Kate začíná v nové škole bez přátel, bez rodiny a se strachem, že se její matka nedožije podzimu.


Pak se ale setká s Herym. Temným. Zdrceným. A fascinujícím. Tvrdí, že je Hades, bůh podsvětí a pokud přijme jeho nabídku, udrží Katinu matku naživu zatímco co se Kate bude snažit projít sedmi testy.



Kate si je jistá, že je blázen, dokud ho neuvidí přivést jednu dívku zpět k životu. Nyní se zdá, že je záchrana její matka bláznivě možná. Pokud uspěje, bude Heryho budoucí nevěstou a bohyní.

Dlouhá recenze:

Na The godddess test bylo mnoho rozdílných názorů. Bylo jich tolik, že si člověk vůbec nemohl udělat aspoň malý obrázek co od toho čekat. Někdo tomu dával 5 hvězdiček a říkal, I love it, love it.. ostatní tomu dávali jednu hvězdičku a říkali, že to nedává smysl. Když jsem to konzultovala s kamarádkou, řekla, ať si to neobjednávám. Hádáte dobře,když si říkate, že jsem to nevydržela. Druhý den jsem sedla k počítači a objednala ji. Prostě jsem nemohla knihu, která mě zaujala obalem i anotací na téma Antiky, nechat nepřečtenou. A výsledek po přečtení byl… že jsem vůbec nevěděla co na to říct. Vůbec jsem netušila, co napsat, takže tuhle recenzi píšu až pár dní po dočtení po uležení všeho co se událo.


 

Pro Kate byla její máma střed světa. Proto, když onemocněla, začala se o ní starat a její matka pro ni byla na prvním místě. Přestala se stýkat s lidmi mimo školu a chodila za matkou každý den do nemocnice. Když Katina matka onemocněla byla v prváku.


 

Tři roky uplynuly a Katina matka stále žije i přes to, že jí dávali doktoři půl rok života po zjištění nemoci. Ale už jí docházejí síly a její poslední přání je vrátit se do rodného města, kde se vše rozbíhá. Kate potkává Henryho, když je jeden z jejích nových přátel v ohrožení života. Henry je údajně Hades, bůh podsvětí. A Kate by se měla stát jeho novou manželkou, pokud splní sedm testů. Proč by to dělala? Přeci kvůli mámě.


 

Na začátku mě kniha dostala tím,že jsem si nemusela zvykat na nějaký těžký styl psaní, což u jiných knížek občas bývá. A na začátku jsem se vážně začetla a kniha mě bavila… do poloviny. První polovina mi chvílemi nedávala smysl, ale říkala jsem si, to se vysvětlí v té druhé. Ale když jsem četla dál a dál a kupilo se mi tam spousta věcí, které mi prostě nešli do hlavy. A to mi knížku docela zkazilo. Nevadí mi, když je jedna záhada, kterou objasňujeme celou knížku. Ale tady toho bylo prostě moc a vysvětleno to bylo na můj vkus pozdě. A ani nevím, jestli to všechno vysvětleno bylo. A další věc co mi vadila, byl Henryho charakter. Vlastně mi tak nevadil Henryho charakter jako charakter, ale prostě mi to k Hadesovi nesedělo. Možná jsem jen ovlivněna Percym Jacksonem, ale Hades byl měl být přeci trochu zlý, ne? A poslední věc, která mě docela rozesmutnila byla, že mě vztah Kate a Henryho nepřesvědčil. Henrymu mu jsem prostě nic moc nevěřila.


 

Krátká recenze:
První polovina knihy mě zaujala, hlavně díky docela lehkému jazyku, jakým byla psaná a vážně jsem se do ní začetla. Nevnímala jsem nejasnosti, neboť jsem si říkala, tohle bude vysvětleno v další části knihy. Ale nejasnosti se nabalovaly, já byla za polovinou a furt nic. Navíc Henryho charakter, mě nepřinutil si myslet, že se jedná o Hada. Promiň Aimee, na mě byl moc yummy a málo badguy. Od knihy jsme čekala trochu víc a proto je hodnocení takové jaké je.

 

Hodnocení:

1 komentář:

  1. Já teď taky často experimentuji s recenzemi :) Jinak tuhle knihu si chci hlavně přečíst asi kvůli tomu, že je do toho zakomponovaná historie a mýty. Takové knihy já mám ráda :)

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za tvůj komentář! Jsme zvědavé na tvůj názor a jsme rády, že ho s námi sdílíš. Občas se stane,že nejsme schopny odpovědět na všechny komentáře, ale neděste se, všechny komentáře si přečteme a máme z nich radost :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...