4/07/2011

RECENZE: Au pair: Léto začíná- Melissa de la Cruz


Au pair : Léto začíná – Melissa de la Cruz

Česká anotace:
Hledáme au-pair pro čtyři temperamentní děti ve věku od 3 do 10 let, nástup ihned. Plat: 10 000 $ Seznamte se s Marou Watersovou, Elizou Thompsonovou a Jacqui Velascovou, novými au pair v jedné z nejbohatších rodin v New Yorku, které prožijí nezapomenutelné léto v jednom z nejexkluzivnějších míst: v Hamptonu. Pro hodné děvče Maru je tato práce únikem ze zoufale monotónního léta v Massachusetts. Eliza, která v minulosti získala titul Ideální dívka New Yorku, ví, že se jí tak naskýtá rychlá cesta zpátky do módního světa, který nikdy nechtěla opustit. A pro brazilskou "sexbombu" Jacqui představuje jízdenku za přítelem do Ameriky, který jí slíbil, že napíše e-mail, hned jak se dostane domů, ale neudělal to. Koneckonců, co vlastně obnáší práce au pair? Přes den naplácat na dětičky krém na opalování a po večerech chodit na dýchánky na nejžhavější půdě, ne? Omyl! Eliza se zoufale snaží ututlat práci au pair před svými nanejvýš zhýčkanými přáteli – ti si totiž myslí, že je stále bohatá jako dřív. Mara našla obrovské zalíbení v Ryanovi, starším a nesmírně atraktivním bratrovi dětí, které hlídá. A Jacqui má zlomené srdce, když pochopí, že její životní láska byla pouhým flirtem. Pokud se děvčatům podaří zvládnout povinnosti au pair a současně hamptonský společenský život, může z toho být nejneuvěřitelnější léto jejich života. Aby to vyšlo, budou muset držet pospolu.

 

Mara, Eliza a Jacqui

Tyto tři dívky přijedou do Hamptons dělat stejnou práci-au pair,ale s úplně jinými sny. Eliza se chce znovu dostat mezi své přátele smetánku. Mara si chce našetřit na školu a auto a Jacqui se vydá hledat svou lásku,kterou potkala doma. A k tomu všemu mají na krku čtyři děti, jedno šílenější než druhé. Takže snaha skloubit vše,co chtějí tohle léto udělat se svými povinostmi je nanejvýš těžký úkol. Uskuteční vše,co si přáli? A hlavně… vydrží spolu?


 

Taková gossip girl…

Jo,dalo se by to přirovnat ke gossip girl. Akorát s tím rozdílem,že se to neodehrává skoro celé v New Yorku, většina není bohatá, neexituje tam drbna a jde tam o mnohem méně lidí,tudíž mnohem méně pohledů.. Ale jinak svět,ve kterém se dívky pohybují, jak se k nim ostatní chovají, jak se oblékají, jakým stylem ostatní žijí. Jo přesná gossip girl…

A když už to přirovnávám ke gossip girl, musím uznat,že kniha byla záživnější než některé ostatní díly gossip girl. Rozhodně nejde o román,který by vás neskutečně ohromil,ale rozhodně vás bude bavit.


 

Takže…

Takže abych to shrnula, kniha se mi líbila a docela rychle se i přečetla. Jak jsem již řekla, je to taková gossip girl,ale opravdu chvílemi záživnější (a to že já na gossip girl nedám dopustit. Teda hlavně na ten poslední díl J ). Je to odpočinkový román,který se vám nezoškliví, spíš zaujme. Nebo aspoň mě zaujal. Doma mám ještě druhý díl. Je vážně zajímavý,že jsem po téhle knížce sáhla asi až po dvou letech,co jí mám doma a to jsem ji myslím koupila ještě někde v levných knihách. Rozhodně jsem byla překvapená,co moje knihovna skrývá. Ale opět,kniha na čtyřhvězdičkové knihy nemá, rozhodně ale neprohloupíte,když si jí přečtete, nebo když si ji koupíte. A pokud máte rádi gossip girl,tak dvojnásob.


 

A abych se s vámi stylově rozloučila


 

Pac a pusu


 

Pac a pusu


 

Vaše Nora

2 komentáře:

  1. Ten první díl je super, ale druhý mě kolosálně zklamal... z nějakého důvodu už u nás nevyšly další dva.

    OdpovědětVymazat
  2. Nevydali je asi proto,že o ně nebyl moc velký zájem, podle mě je hodně lidí nezná. Jinak,teď jsem si dala pauzu a čtu Mansfieldské panství. Rozhodně si mě vyděsila,že tě kolosálně zklamal, já se na něj docela těšila,tak uvidíme =)

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za tvůj komentář! Jsme zvědavé na tvůj názor a jsme rády, že ho s námi sdílíš. Občas se stane,že nejsme schopny odpovědět na všechny komentáře, ale neděste se, všechny komentáře si přečteme a máme z nich radost :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...