4/08/2011

RECENZE: Anna and the french kiss


Anna and the french kiss

Stephanie Perkins


Anotace na goodreads.com:
Anna se těší na poslední ročník střední školy v Atlantě,kde má skvělou práci,loajální nejlepší kamarádku a lásku,která vypadá na spadnutí. Což je přesně to,proč je zdrcená z toho,že má být poslána do internátní školy v Paříži. Dokud nepotká Étienne St.Claire: perfektníhoPařížana(a Angličan a Američan,což přispívá k jeho velmi krásnému přízvuku),který je naprosto neodolatelný. Jediný problém je,že je zadaný a Anna by mohla být taky,pokud se vrátí domů.

Jak zima roztaje v jaro, bude rok plný romantiky končit Anniným pravým francouzský na který Anna a čtenáři dlouho čekali?

Anna…

Anniny rodiče již nejsou spolu, Annin táta se totiž stal známým spisovatelem, i když podle Anny jeho knihy stojí za starý pendrek. Žije s mamkou a svým mladším bráškou, má skvělou práci a čeká ji skvělý poslední rok na střední škole v Atlantě. Nebo ne? Annin táta ji pošle do internátní školy v Paříži. Anna nechápe,že ji posílá právě tam, navíc když neumí ani slovo francouzsky. Avšak chvíli po příjezdu si najde kamarády a potká Etienna. Sladkého kluka s tím neodolatelným přízvukem. Jediný problém je, že má přítelkyni. A Anna má vlastně taky kluka. Nebo to tak aspoň vypadá. Ptá se na ni a těší se,až ji uvidí o Vánocích. To přeci něco znamená ne? Anna se zmítá ve svých pocitech k Etiennovi a svému "skoro příteli" v Atlantě. Bude ji mít stále rád? Jak se to vyvine s ní a Etiennem? A jak vůbec přežije rok v Paříži?


 

I <3 that book…

Jako vážně,ta knížka se mi strašně líbila. Ze začátku jsem ji četla docela pomalu,ale po tom jsem ji z 25% přečetla až do konce. A byla jsem více než spokojená. Krásné momenty mezi Annou a Etiennem, její pochyby ,to jak se snaží aklimatizovat v Paříži, její přátelé. To všechno se mi strašně líbilo a bavilo mě to. Pokaždé,když jsem si řekla,že knížku odložím se objevilo něco, co mě zase přitáhlo,takže jsem trošku zanevřela nad učením na čtvrtletní písemnou práci z matiky a věnovala se právě téhle knížce.


 

Postavy ,které tam byli, jsem měla ráda. Hlavně Etienna, ten si mě získal už jenom díky tomu,že má něco společnýho s Anglií a prostě Británií. No jo, jsem trošičku ulítlá na Anglii. Ale to je hodně lidí ne? Vlastně je to určitě docela normální :D A Annu jsem měla taky hrozně ráda. Jo jo,měla jsem na té knížce všechno ráda. Možná vám to zní trochu jako klišé,ale já to tak vážně myslím a cítím. Jsem strašně ráda,že jsem utratila peníze právě za tuhle knížku, recenze na ní rozhodně nezklamaly a strašně ráda říkám KUPTE SI JI! NEBUDETE LITOVAT!


  Krásný víkend =)



Nora

 


 

3 komentáře:

  1. No že byla kniha naprosto výborná? Dobrá investice, která se prostě vyplatí, už jenom proto, že má krásný cover :)

    OdpovědětVymazat
  2. Syki: Jo byla... :)kniha se mi fakt strašně líbila a četla se jedna báseň... a ten obal... ách... :D prostě přesně jak říkáš, dobrá investice jak s dobrým obsahem tak i obalem =)

    OdpovědětVymazat
  3. Ach, ach , ach ... Právě čtu, akorát teda po letech biflení němčiny jako hlavního jazyku (my z vesnice si nemohli moc vybírat) je to boj.

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za tvůj komentář! Jsme zvědavé na tvůj názor a jsme rády, že ho s námi sdílíš. Občas se stane,že nejsme schopny odpovědět na všechny komentáře, ale neděste se, všechny komentáře si přečteme a máme z nich radost :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...