6/18/2012

Eye Catching Different Worlds Edition (3)




Kniha: Pyramidy

Autor: Terry Pratchett

Série: Úžasná Zeměplocha

Díl: sedmý

Země:Zeměplocha

Hlavní postavy: Těpic

Hodnocení: 3,79 při 15 994 hodnoceních na goodreads.com

Knihu najdete na: goodreads.com/bookdepository.com

Oficální stránky: terrypratchett.co.uk

Anotace:
Není snadné být faraonem v pubertě. Nesmíte s sebou nosit peníze, ovoce vám loupají mladé ženštiny nevázaných mravů, kdekdo si mýslí, že můžete za to, že vychází slunce a kukuřice roste. Neustále se vám zdá o sedmi hubených a sedmi tučných kravách, a k tomu všemu ještě díky parakosmické nestabilitě vybuchne Velká pyramida.
Pak si ještě musíte poradit se všemi těmi vrahy, sfingami, dřevěnými koňmi, filozofy, svatými krokodýli, chodícími mumiemi, dravým stavitelem pyramid a s Hitem se supí hlavou, který je bohem všech neočekávaně příchozích. Přitom všecno, co byste opravdu chtěli, je udělat něco pro mladé lidi a starobylý střed města.

Úryvky z recenzí:
Jana Pokorná (5 hvězdiček), bookfan.eu
Další knížka od Pratchetta za mnou a opět jsem se nasmála, tentokrát byl námět i hlavní postavy z jiného soudky než to, co jsem dosud četla, kde většinou suverénně vítězil Mrakoplaš nebo Bábi Zlopočasná, ale to nevadí, protože tento námět i jeho zpracování je velmi originální.

Hodnocení obálky : Zajímavá, v tomto stylu jsou laděné všechny české pratchettovské obálky a k obsahu knihy se výborně hodí

Proč kniha stojí za přečtení : Překlad a taky proto, že Terry Pratchett by se dal označit za klasiku

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkujeme za tvůj komentář! Jsme zvědavé na tvůj názor a jsme rády, že ho s námi sdílíš. Občas se stane,že nejsme schopny odpovědět na všechny komentáře, ale neděste se, všechny komentáře si přečteme a máme z nich radost :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...